Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bahrein als zetel hof voor mensenrechten?

  •  
03-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Bahrein_protest_AlJazeera_300.jpg
Mensenrechtenorganisatie in de Golfstaat: 'Niemand neemt dit serieus' 
In de Golfstaat Bahrein komt een hof voor mensenrechten. Daartoe heeft de Arabische Liga tijdens een vergadering in Caïro besloten. Het hof moet mensenrechten en vrijheden bevorderen in de hele regio, zo met nieuwssite NU.nl op basis van berichtgeving van het Bahreinse staatspersbureau BNA.
Welke bevoegdheden het hof krijgt en wanneer het wordt geopend is nog onbekend, schrijft NU.nl. Koning van Bahrein Hamad bin Isa al-Khalifa kwam eind 2011 met het idee om een dergelijk hof in het leven te roepen. Hij verwees destijds naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) als voorbeeld.
Een prominente mensenrechtenorganisatie in Bahrein reageerde sceptisch. ”Niemand neemt dit serieus”, zei voorzitter Maryamal-Khawaja van het Bahrein Centrum voor Mensenrechten tegen nieuwszender Al Jazeera.
Flickr_Bahrein_protest_CrethiPlethi_300
Het hardhandige neerslaan van vreedzame betogingen in Bahrein is nog niet vergeten. De regering van de eilandstaat maakte in 2011 en 2012 met geweld een einde aan demonstraties van burgers die meer vrijheid en inspraak eisten, aldus NU.nl.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.