115

Bakker sluit winkel wegens bedreigingen na wijzigen benaming moorkop

Bakkerij My Cakes in de Westlandse plaats Monster heeft donderdag de deuren gesloten wegens bedreigingen. Bakker Jurgen Verwoerd moest tot de drastische maatregel overgaan nadat een intimiderende klant het personeel schrik aan joeg. De winkel werd landelijk nieuws omdat moorkoppen er omgedoopt zijn tot roomkoppen.

Verwoerd verklaart tegenover Omroep West:

“Mijn medewerksters belden mij om te zeggen dat er iemand in de winkel stond die een moorkop wilde bestellen. Mijn medewerksters zeiden dat ze alleen roomkoppen hadden, maar die persoon bleef maar zeggen dat hij een moorkop wilde. Mijn medewerksters belden dat ze zich er niet prettig bij voelden. Omdat ik er zelf niet was heb ik ze gelijk gezegd dat ze de winkel dicht moesten gooien.”

De gewaarschuwde politie bleek meteen te begrijpen wat er speelde. De eigenaar van de veganistische bakkerij wordt op ‘sociale’ media uitgemaakt voor ‘landverrader’, ‘NSB’er’ en ‘linkse gek’. Verwoerd wilde af van de benaming omdat die discriminerend is. “Dat is niet iets waar wij mee geassocieerd willen worden, zeker niet als onze klanten zich hier ongemakkelijk bij voelen.”

Verwoerd is niet de enige die af wil van de ouderwetse benaming. Ook de HEMA staakt de verkoop van het gebak onder de discriminerende naam en noemt het gebak voortaan chocoladebol. Dat besluit dateert al van voor de actie van de bakker uit Monster. Verwoerd tegen het AD: “Ik zou de Nederlandse traditie kapotmaken, maar ik heb geen idee wat voor traditie de moorkop is. Het gebak blijft hetzelfde, alleen de naam wordt anders.”

cc-foto: webted

Geef een reactie

Laatste reacties (115)