46

Balie-directeur woest vanwege kritiek Joop

Yoeri Albrecht fulmineert op Radio 1 over Francisco van Jole

De Balie-directeur (tevens voorzitter Veronica) Yoeri Albrecht is zwaar gepikeerd over een kritisch stuk van Francisco van Jole op Joop. In het Mediaforum van NCRV’s Lunch! op Radio 1 sprak hij van een ‘kutstuk’, ‘dom verhaal’ en noemde hij Van Jole de ‘Mitt Romney van de Nederlandse journalistiek die alleen maar bezig is met negatieve campagnes’.


Reden voor de toorn is een opiniestuk over het omstreden slachten van hanen voor een live publiek. Van Jole verwijt De Balie dat ze tot het laatste moment hebben volgehouden dat te gaan doen terwijl ze wisten dat het niet doorging omdat de Warenwet het verbood. Hij stelt dat er zo een fop-discussie wordt opgezet. Voor de deur van De Balie protesteerden dinsdag dierenactivisten tegen het slachtfeestje.

Volgens Albrecht is het een ‘dom verhaal’. Hij stelt dat het slachten helemaal niet verboden is maar dat de inspecteurs van de Warendienst vooraf met een boete van duizenden euros hadden gedreigd bij de geringste overtreding van de wet. “De Balie kan dat niet betalen.”

Albrecht noemt Van Jole tot slot “de Mitt Romney van de Nederlandse journalistiek, alleen maar bezig met negatieve campagnes.” Overigens was het Obama die tijdens de Amerikaanse verkiezingen de meeste negatieve tv-spotjes uitzond

Beluister hierboven het fragment van NCRV’s Lunch!

Geef een reactie

Laatste reacties (46)