Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Balkenende belde met topman MSD

  •  
03-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
msd_300.jpg
Verzet tegen drastische sanering Organon Oss lijkt verschil te maken. UPDATE: Ook deel productie MSD in de verkoop. Nog eens 1300 banen op de tocht
Demissionair premier Jan Peter Balkenende heeft gebeld met topman Richard Clark van Merck, het Amerikaanse moederbedrijf van Organon. Dat stelt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie van de premier (Algemene Zaken) wil dit echter niet bevestigen. Dat schrijft het Brabants Dagblad dinsdag.
“De toezegging van minister Van der Hoeven dat Balkenende zal bellen, wordt meegenomen in de beantwoording van de Kamervragen. Dat zal geen weken meer duren”, aldus een woordvoerder van Balkenende in het Brabants Dagblad.
Van der Hoeven deed de toezegging 21 juli tijdens het debat met de Tweede Kamer over Organon. Intussen lijkt het er steeds meer op dat het verzet tegen de drastische sanering van Organon Oss ook daadwerkelijk verschil kan maken.
Volgens topjurist Peter Wakkie kan Merck nauwelijks anders dan “de plannen intrekken óf met een ander plan komen dat eerst voor advies langs de ondernemingsraad en de RvC moet”. De rechtszaak van de OR van Organon tegen het aangekondigde massaontslag dient 2 september.
Update Merck wil, behalve de innovatietak, ook een deel van het productiebedrijf verkopen. Dat zegt de ondernemingsraad. Of daardoor meer banen verloren gaan, is onduidelijk. Bij het deel dat Merck zou willen verkopen, werken ruim 1300 mensen. Dat meldt de NOS
Foto: FNV Bondgenoten (Flickr cc)

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.