Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Balkenende stapt per direct op als leider CDA

  •  
09-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
314 keer bekeken
  •  
balk_300_02.jpg
[VIDEO] Premier neemt verantwoordelijkheid voor forse verkiezingsnederlaag... 61% burgers vindt dit kiezersbedrog... Ook partijvoorzitter Van Heeswijk weg
CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende heeft woensdag op de verkiezingsbijeenkomst van zijn partij bekendgemaakt op te stappen als partijleider. Hij gaat ook niet in de Tweede Kamer zitten.
Om 22:40 uur maakte een zichtbaar geëmotioneerde Balkenende bekend dat hij ‘politieke verantwoordelijkheid’ neemt voor de verkiezingsnederlaag van zijn partij. Van 41 naar 21 zetels noemde hij ‘een grote klap’.
Balkenende legt niet alleen zijn partijleiderschap neemt, maar laat zich ook niet installeren als Kamerlid. “Het demissionaire kabinet maakt zijn werk af totdat een nieuwe  regering is aangetreden.”
Update 0:30 Het tv-programma Nederland Kiest (NOS) toont enkele uren na de afscheidsspeech van Balkenende onderzoek van Synovate waaruit blijkt dat 61% van de kiezers het opstappen van Balkenende zien als kiezersbedrog.
RTEmagicC_bedrog_560_315.jpg
Update donderdag 11:00 Ook de partijvoorzitter van het CDA stapt op. Dat maakte hij donderdag bekend. Van Heeswijk was sinds 2007 voorzitter. De partij kiest vandaag een nieuwe fractievoorzitter. Staatssecretaris Van Bijsterveldt en minister Verhagen worden genoemd als kandidaat. Dat meldt de NOS.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.