439

Banen schrappen en toch bonussen uitdelen

Jaarlijks onderzoek van de Volkskrant toont aan dat zelfs verliesdraaiende bedrijven die fors in het personeelsbestand hebben moeten snijden nog bonussen uitkeren en zelfs verhogen

Tientallen toonaangevende Nederlandse bedrijven hebben vorig jaar veel personeel ontslagen, maar wel de bonus voor de directie verhoogd. Ook keerden tientallen bedrijven die in 2009 verlies maakten toch een hogere bonus uit aan hun topbestuurders. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Volkskrant naar de topsalarissen bij ruim 150 bedrijven.

Bij 92 bedrijven zijn vorig jaar in totaal 132 duizend arbeidsplaatsen geschrapt. Desondanks keerden 56 bedrijven een bonus uit aan de directie. Bij 34 bedrijven was de bonus na een ontslagronde zelfs hoger dan het jaar ervoor, zo meldt de Volkskrant zaterdag.

Bedrijven houden bij het uitdelen van de bonussen rekening met het verlies van de onderneming. Van de 51 ondernemingen die in 2009 in de rode cijfers doken, hebben er 23 toch een extra beloning uitgekeerd. In de financiële sector is na de kredietcrisis afgesproken geen bonus meer te betalen als een bedrijf verlies maakt.

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (439)