58

Bange Haagse kinderen: ‘Juf, stemt u ook PVV?’

Reacties onder artikel over bange kinderen zo giftig dat redactie Omroep West de mogelijkheid om te reageren uitzet

Buurtcentrum De Mussen in de Haagse Schilderswijk houdt vrijdagmiddag een bijeenkomst voor kinderen die zijn geschrokken van de commotie veroorzaakt door PVV-leider Geert Wilders. Ook gaan medewerkers aangifte doen. Wilders liet aanhangers woensdagavond tijdens een verkiezingsbijeenkomst op het Plein in Den Haag scanderen dat ze minder Marokkanen willen.

Medewerkers van De Mussen gaan met de kinderen in gesprek “om uit te leggen dat niet heel Nederland minder Marokkanen wil”, aldus directeur Nicoline Grotzebauch die een verandering in de kinderen ziet:

Normaal hebben wij hier tientallen kinderen die ’s middags komen sporten en spelen. Nu zijn ze zo van slag dat wij het gesprek aangaan met een pedagogisch medewerker. We kunnen dit niet negeren, wij moeten een signaal afgeven

Volgens de directeur kunnen de kinderen alle ophef niet goed in een kader plaatsten.

Ze vragen mij: Stemt u ook op de PVV, juf? Wij leggen ze uit dat slechts een deel achter uitspraken over Marokkanen staat. En dat een ander deel juist heel boos is op Geert Wilders.

Alsof dit verhaal niet schrijnend genoeg is, waren de reactie eronder zo naargeestig dat de redactie van Omroep West zich genoodzaakt zag de reactie mogelijkheid uit te zetten:

Omroep West heeft de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan, en staat open voor discussies. Maar het niveau van de reacties op  berichten over de PVV of over Marokkanen gaat alle perken te buiten: scheldpartijen, discriminatie en bedreigingen. Daarom heeft Omroep West besloten onder dit bericht de mogelijkheid om te reageren uitgezet. Voor meer informatie verwijzen wij naar de huisregels.

Omroep West: Boze en bange kinderen: Juf, stem u ook PVV?

Foto-cc: Dev Null

Geef een reactie

Laatste reacties (58)