Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Banken drijven zorg tot meer marktwerking'

  •  
16-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
ANP-Zorgkosten300_02.jpg

Zorgondernemer Loek Winter: Marktwerking in de zorg is hierdoor niet meer terug te draaien. Discussie in Den Haag is achterhoedegevecht

Banken jagen de marktwerking in de zorg op. Vanwege de toegenomen risico’s in de zorg zijn ze veel kritischer geworden bij het financieren van ziekenhuizen. De banken stellen steeds vaker vermogenseisen en rekenen marktconforme rentes. Dat dwingt ziekenhuisbestuurders zich zakelijker op te stellen, zo meldt het FD maandag.
Zorgondernemer Loek Winter, die vorig jaar de IJsselmeerziekenhuizen overnam, zegt dit in een interview met het FD :
De banken leggen zakelijker condities op. De gevolgen laten zich raden. Er moet meer eigen vermogen bij en dat dwingt ondernemerschap af. De banken introduceren daarmee belangrijke elementen van marktwerking
Volgens Winter is mede door de rol van de banken de marktwerking in de zorg niet meer terug te draaien. De Haagse discussie over marktwerking in de zorg wordt steeds meer een achterhoedegevecht, aldus de zorgondernemer.
Lees meer bij FD

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.