Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Banken lappen bonusverbod aan hun laars

  •  
02-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
city300
Banken omzeilen Europese regels om via een omweg toch hoge bonussen uit te kunnen keren
In strijd met Europese regels geven nog steeds hoge bonussen aan bestuurders, dat schrijft The Sunday Times. De krant onderzocht gegevens van banken in het financiële centrum van Londen. Uit het onderzoek blijkt dat bestuurders extra geld in de vorm van een maandelijkse ‘toelage’ bovenop hun normale salaris krijgen, in plaats van de jaarlijkse bonussen die inmiddels niet meer zijn toegestaan. Een methode die volgens accountantsbureau PwC door de ‘overweldigende meerderheid’ van city banks wordt toegepast.
Het toelagesysteem maakt het mogelijk dat sommige bankiers – waaronder enkele bestuurders van Barclays en Goldman Sachs – wel acht tot negen keer hun jaarsalaris binnenharken. Volgens The Sunday Times kreeg een topman van Goldman Sachs in Londen vorige week op die manier een toelage van omgerekend 14,1 miljoen euro bijgeschreven. Zelfs The Royal Bank of Scotland, die na een bailout voor 81 procent in publieke handen is, overweegt de bonustruc toe te passen.
cc-foto: Neil Howard

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.