23

Bankier weg bij ABN Amro uit protest tegen bonussen

'Systeem van variabele beloning werkt niet'

Een bankier die onderzoek deed naar de effectiviteit van bonussen en ontdekte dat het systeem contraproductief werkt, stapt op bij ABN Amro.

Kilian Wawoe, tien jaar werkzaam bij ABN Amro als personeelsmanager, stapt op uit protest tegen de bonuscultuur. Zijn protest richt zich niet tegen de bank zelf maar tegen de weigering van de overheid om in te grijpen in een cultuur die volgens Wawoe funest is. In een interview met de Volkskrant zegt hij:

Het idee is dat bonussen medewerkers aanzetten tot steeds betere prestaties, maar in de praktijk wordt vaak het omgekeerde bereikt. Medewerkers worden juist geprikkeld het verkeerde te doen. De kwantiteit van wat ze moeten leveren neemt misschien toe, maar de kwaliteit neemt net zo hard – zo niet harder – af.

Volgens Wawoe bevorderen bonussen het nemen van onverantwoorde risico’s. De bankier is niet van de ene dag op de andere tot zijn conclusie gekomen. Wawoe, die bij ABN Amro mede-verantwoordelijk was voor de verdeling van bonussen, promoveerde in 2008 op een onderzoek naar de effecten van het systeem. Toen constateerde hij al:

Overal waar verkopers een wortel krijgen voorgehouden, ontstaat een botsing tussen het eigen belang en het belang van het bedrijf. Chirurgen gaan fouten maken als ze worden afgerekend op het aantal operaties. En wat denk je van voetballers. Als van Persie en Robben een ton kunnen verdienen met een doelpunt, spelen ze de bal niet meer af. Ook in het onderwijs wordt gedacht aan bonussen: ik zeg, alstublieft, doe het niet.

Volgens Wawoe is het een illusie te denken dat banken of bankiers het bonussysteem vrijwillig zullen afschaffen. Hij is teleurgesteld in de commissie Maas die in opdracht van de overheid de bancaire sector onderzocht en vorig jaar april voorstelde banken zelf de bonussen terug te laten dringen.

UPDATE 17:53: Zijn woordvoerder laat weten dat Wawoe nog niet is gepromoveerd maar nog werkt aan zijn proefschrift, over het voorspellen van prestaties van bankmedewerkers. Tijdens het onderzoek hiervoor veranderde hij van mening dat bonussen niet werken. Wawoe wil zich de komende periode richten op het ontwikkelen van een alternatief beloningssysteem, om dit tegenover bonussen te zetten.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)