Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bankregels versoepeld

  •  
07-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euros_300_01.jpg
Liquiditeitsregels opgerekt ... Hoogleraar: gevaar op systeemcrisis neemt hierdoor toe
Internationale financiële toezichthouders hebben zondag nieuwe regels voor liquide middelen die banken moeten aanhouden versoepeld en uitgesteld. Banken mogen nu meer soorten bezittingen, waaronder bepaalde aandelen en hypotheekproducten, mee laten tellen om te voldoen aan de zogenoemde liquidity coverage ratio dan in het oorspronkelijke plan.
euros_300
Door dit alles wordt wel het risico op een systeemcrisis groter, zegt hoogleraar Algemene Economie Frank den Butter op BNR. Hij noemt het een kwestie van ‘kiezen tussen twee kwaden’ en vergelijkt het met een sportwedstrijd:
In dit geval is het zo dat je moet kiezen: gaan we iets verdedigender spelen en minder risico nemen, ook individuele spelers moeten dan dus leren wat minder risico te nemen, of gaan we als het slecht gaat met het team, als het een achterstand heeft, toch wat meer aanvallend spelen, met het risico dat het helemaal misgaat? Dat is het dilemma waar men nu mee zit.
CC Foto: aranjuez1404  

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.