14

Barclays topman stapt op

Financieel directeur Lucas hoeft geen bonus, maar komt wel in aanmerking voor langetermijnbonussen

Chris Lucas, de financieel directeur van de Britse bank Barclays stapt maandag op. Dat maakt Sky News bekend. Er loopt momenteel een grootschalig onderzoek naar de bank voor het aantrekken van 7 miljard Britse pond in 2008 om nationalisatie te vermijden.

Het vertrek van Lucas wordt waarschijnlijk maandag officieel bekend gemaakt, meldt Sky News. Hij was bijna zes jaar in functie bij de Britse bank. Vanwege de rol van Barclays in de Liborfraude ziet Lucas af van zijn bonus over 2012. Wel komt hij in aanmerking voor langetermijnbonussen.

Het onderzoek naar de Barclays begon enkele maanden geleden. De bank zou 7 miljard pond hebben uitgeleend aan het staatsinvesteringsfonds van Qatar. Dat fonds zou het geld vervolgens hebben gebruikt om een belang in de bank te kopen en dat is illegaal omdat daarmee een verkeerd beeld wordt geschetst voor andere beleggers.

DeMorgen: ‘Financieel directeur Barclays stapt op’

cc-foto: El Brown

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)