Laatste update 21:56
37

Barmhartige christenen starten gebedsmarathon voor met uitzetting bedreigde kinderen

In de Haagse Bethel-kerk is vrijdagmiddag een non-stop kerkdienst van start gegaan om te voorkomen dat de autoriteiten de 21-jarige Hayarpi Tamrazyan en haar familie (zusje, broertje en ouders) uitzetten naar Armenië. Hayarpi woont al bijna haar halve leven in Nederland, voelt zich hier helemaal thuis en vindt het vreselijk om haar land kwijt te raken.

Barmhartige christenen zijn een religieuze marathon gestart om het bedreigde gezin te helpen. De ‘algemene wet op het binnentreden; stelt dat kerkdiensten niet onderbroken mogen worden om een aanwezige te arresteren. Door een permanente kerkdienst op te voeren hopen de gelovigen de slachtoffers van paarse krokodillen te redden. Omroep West meldt:

In de Haagse kerk kunnen Hayarpi en haar familie even tot rust komen. Volgens Voorberg is het gezin ‘ongelooflijk blij’ met de steun van de kerkdienst. ‘Na enkele dreigende gesprekken met de vreemdelingenpolitie wisten ze even niet meer waar ze het zoeken moesten. Hen werd te verstaan gegeven dat de kerk geen beletsel zou zijn om hen te arresteren. Ze zouden dus zomaar uit de kerk gehaald kunnen worden.’ Bethel hoort bij de Haagse Protestantse Kerk in Nederland. Daar kan het gezin tot nader order logeren. De kerk hoopt met de non-stop kerkdienst de Tamrazyans rust te bieden en tijd en ruimte te maken om alsnog tot een vergelijk te komen met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Hayarpi en haar broertje en zusje zouden eigenlijk onder het door de PvdA afgedwongen Kinderpardon moeten vallen maar de VVD heeft de teugels zo strak aangetrokken dat praktisch geen enkel bedreigd kind daar nog voor in aanmerking komt.

Vorige maand smeekte de christelijke Hayarpi haar partijgenoten Joël Voordewind en Gert Jan Segers van de ChristenUmie nog om genade. Wat Jezus zou doen valt wel te raden maar zijn politieke volgelingen in Den Haag, die de macht momenteel in handen hebben, geven vooralsnog geen krimp. En Jezus sprak: “Op grond van je woorden zul je rechtvaardig worden verklaard en op grond van je woorden zul je worden veroordeeld” (Mattheüs 12:36, 37).

Foto: een ongedateerde foto van Jezus Christus die zich, geheel in lijn met zijn leer, omgeeft met kinderen om ze te beschermen. Collectie Rijksmuseum.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)