28

Bart Smit verkoopt aanrandhulpmiddel als speelgoed

Update: Bart Smit haalt acuut alle spiegeltjes uit de winkel ... 'Extendable Inspection Mirror' is gemaakt om bij nietsvermoedende meisjes onder rokjes te gluren

Ayinda Schlüter wist niet wat ze zag toen ze vandaag bij de Bart Smit in Voorburg naar binnen liep. Pal tussen het kinderspeelgoed, knuffels, poppen en LEGO, werd een ‘Extendable Inspection Mirror’ aangeprezen. Een soort ‘selfie stick’ maar dan met een spiegel aan het eind, schijnbaar bedoeld om bij meisjes onder hun kleding te kunnen gluren.

Schlüter, voorzitter van Melkpunt.nl, maakte direct een foto van het bizarre apparaat en plaatste die op Twitter:

Ik was in shock. Ik was met mijn zoontje in de Bart Smit toen ik het zag en ik schrok me rot. Er lopen daar kleine kinderen rond, die denken dat dat normaal gedrag is als ze zulke advertenties elke dag zien. Ik kan me de lol van spelen met een spiegel op een stokje vanuit de bosjes nog best indenken voor een kind, maar de afbeelding bij het product laat er geen twijfel over mogelijk waar het voor bedoeld is.

Joop.nl belde met een medewerker van de betreffende Bart Smit in Voorburg, die vertelde dat ze het ‘speelgoed’ zelf ook wel erg opmerkelijk vond. Volgens de medewerker is het product niet exlusief in Voorburg verkrijgbaar en ligt het in alle Bart Smit-winkels:

Ja wij dachten ook wel van ‘wat is dit nou weer’, maar ik zet maar gewoon alles wat ik binnenkrijg in de winkel.

Update 18.30
Speelgoedwinkelketen Bart Smit heeft aangekondigd de uitschuifbare spiegeltjes ‘acuut’ uit de winkel terug te halen. Dat verklaart een receptioniste van het bedrijf, die binnen het bedrijf heeft rondgevraagd over het product, tegen AD.nl. De receptioniste verklaart dat de spiegels in eerste instantie helemaal niet in de winkel hadden mogen komen.

Cc-foto: @pindita

Geef een reactie

Laatste reacties (28)