Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bas Heijne: Cohen moet opstappen

  •  
08-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
heijne_300.jpg
NRC-columnist met scherpe analyse van links onmachtsdenken
Heijne schildert met een dikke penseel het Nederlandse politieke landschap. Ondanks het minimale zetelverschil staat links staat er bleekjes bij. Wat is het probleem?
Bas Heijne schrijft in zijn NRC Handelsblad column: 
Wanneer een minderheidskabinet dat zelfs met gedoogsteun over een meerderheid van één zetel beschikt, er niettemin in slaagt een stevig soort daadkracht uit te stralen; wanneer die onheldere gedoogpartij allerhande schandalen en schandaaltjes bijna achteloos pareert; wanneer de regeringscoalitie moeiteloos wegkomt met assertieve kromspraak (geen drieduizend agenten weg betekent dus eigenlijk drieduizend agenten erbij) en de nieuwe minister voor Immigratie en Asiel al zijn principes loochent en zichzelf vervolgens in alle media op de borst mag kloppen omdat hij tenminste „niet aan de zijlijn blijft staan” – wanneer dat allemaal het geval is, weet je dat je met een verdomd zwakke oppositie te maken hebt.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.