Laatste update 19:17
69

Basisschooldirecteur bedreigd na artikel op GeenStijl na moskeebezoek

Basisschool ’t Slingertouw in Eindhoven ging met groep 3 van de school woensdag naar een moskee. Het klasse-uitje was onderdeel van een project waarbij klassen van de school een land kozen waar ze zich in wilden verdiepen. Voor groep 3 was dat Turkije. “Een bezoek aan de moskee was een van de activiteiten”, aldus directeur Van der Velde.

Een foto van het klasse-uitje deed al gauw de ronde op sociale media en belandde ook op GeenStijl. Het shockblog beweerde dat de leerlingen gedwongen werden om op hun knieën te gaan in de “islamhut”. “Uiteindelijk pikte GeenStijl dit op en kregen we een aantal nare reacties”, zegt de directeur. De reacties waren zo naar dat de Facebookpagina op zwart moest. Zelf kreeg de directeur via de telefoon twee bedreigingen. Die heeft hij inmiddels gemeld bij de politie.

Van der Velde op de website van de NOS:

We hebben de Facebookpagina op zwart gezet. Dat was nodig want al die opmerkingen waren echt heel kwetsend. En dat is zo onnodig […] Ik zou het vreselijk vinden als onze kinderen na hun schooltijd zo eenzijdig zouden reageren als sommige mensen op internet. We proberen onze leerlingen tolerantie en begrip bij te brengen.

cc-foto: FaceMePls

Geef een reactie

Laatste reacties (69)