24

Basisschoolleerlingen nu de motor van de vierde golf

Kinderen die naar de basisschool gaan, raken nu het vaakst besmet. Dat blijkt uit de weekcijfers van het RIVM. Het instituut spreekt van een “opvallende stijging in de leeftijdsgroep 0 tot 12 jaar”, schrijft de NOS. De meeste besmettingen vinden plaats bij 10- en 11-jarigen. Omdat basisschoolleerlingen niet gevaccineerd zijn maar wel dagelijks met meer dan twintig andere ongevaccineerden samenkomen in de klas, lopen zij veel risico op een besmetting.

Dat heeft ook gevolgen voor mensen die in het onderwijs werkzaam zijn. Volgens onderzoek van het Onderwijsblad krijgen werknemers op basisscholen ook veel vaker corona dan de gemiddelde Nederlander.

Afgezet tegen het totaal aantal mensen werkzaam in de sector, liep 21 procent van het basisschoolpersoneel op enig moment afgelopen anderhalf jaar corona op. Dat is meer dan de gemiddelde Nederlander tussen de 18 en 69 jaar. Van hen raakte 13 procent afgelopen anderhalf jaar officieel besmet.

Oostenrijk is deze week begonnen met het vaccineren van kinderen vanaf vijf jaar. Hugo de Jonge verklaarde vrijdag tijdens de persconferentie dat hij geen voorstander is van het vaccineren van jonge kinderen.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)