Laatste update 21:13
39

Baudet en Otten ruzieden ook over planten en paashaas

De ruzie tussen Thierry Baudet en Henk Otten die dit voorjaar naar buiten kwam, begon al zeker anderhalf jaar geleden. Dat bericht Nieuwsuur, dat een reconstructie maakte. Volgens het actualiteitenprogramma is een conflict over de macht de belangrijkste oorzaak voor de interne problemen. Otten vindt Baudet spilziek en roekeloos en hekelt zijn extreemrechtse koers. Omgekeerd heeft Baudet vaak het idee dat Otten hem probeert buiten te sluiten.

De onenigheid begint in februari 2018 als Baudet voor negenduizend euro aan planten aanschaft voor de fractiekamers van Forum voor Democratie. Penningmeester Otten laat Baudet weten dat hij dat een ‘erg hoog bedrag’ vindt. “Ik ben van mening dat we als partij prudent met belastinggeld om dienen te gaan.” Als korte tijd later de helft van de planten dood is – volgens ingewijden omdat iemand witte wijn in de plantenbakken heeft gegooid – verdenkt menigeen Otten.

Hoe paranoïde de sfeer is, blijkt als een medewerker van congrescentrum RAI dit jaar rond Pasen aanbelt bij het partijkantoor met een chocolade paashaas. Nieuwsuur:

Hij wil de partij bedanken, omdat ze een optie hebben genomen op een zaal voor een vervroegde ledenvergadering. Baudet schiet uit zijn slof. Hij weet niets van zo’n congres en ziet het als een couppoging van Otten om hem af te zetten.

Baudet heeft vaker het idee dat Otten hem buitensluit. Zo heeft de partijleider op een zeker moment geen toegang tot het Facebook-account en de bankrekeningen van Forum.

Het wantrouwen neemt bij Baudet toe als blijkt dat alleen bestuurslid Otten toegang heeft tot de ledenadministratie. Otten had een it’er gevraagd de toegang tot de ledenlijsten te beperken, omdat er vanuit het partijkantoor plots Viagra-spammail naar de leden was verstuurd.

De Nieuwsuur-onthullingen over de machtsstrijd en interne pesterijtjes binnen Forum komen op een moment dat de partij in zwaar weer verkeert. Eind vorige week deed Otten aangifte tegen FvD vanwege smaad en laster. Zondag maakte de gewezen penningmeester van Forum bekend dat het Zuid-Hollandse FvD-statenlid Caroline Persenaire overstapt naar zijn nieuwe partij. En maandag onthulde HP/De Tijd dat Baudet heeft verzuimd om twee snoepreisjes die hij kreeg aangeboden van SuitSupply-eigenaar Fokke de Jong, aan te melden bij het geschenken- of reizenregister van de Tweede Kamer.

Cc-foto: Pixabay

Geef een reactie

Laatste reacties (39)