Laatste update 12:41
85

Baudet en Hiddema bij RTL Late Night over ‘het rassenprobleem’

Theo Hiddema en Thierry Baudet waren in RTL Late Night te gast, om gezellig bij te praten over hun ervaringen in de Tweede Kamer tot nu toe. Hiddema maakte van de gelegenheid gebruik om het maar eens te hebben over ‘het rassenprobleem’.

‘Er is maar één parlementariër, thans geheten, en dat ben ik, die het rassenprobleem aan de orde heeft gesteld in de Tweede Kamer’ begint Hiddema. Wanneer Humberto Tan hem vraagt wat hij dan bedoelt met ‘het rassenprobleem’ antwoord Hiddema als volgt:

Integratie vindt alleen maar plaats tussen de lakens.

Humberto Tan en tafelgenoot AfroJack kijken met verbazing toe terwijl Hiddema zijn betoog vervolgt:

Dat ging in bed, tussen de lakens. Daar moet integratie plaatsvinden. Dus juist ik, een afgezant van deze partij, heb gepleit voor rassenverménging.

Het feit dat Hiddema meent dat met wie je naar bed gaat, of wat voor ‘ras’ je bent, een factor is voor een succesvolle integratie in de Nederlandse maatschappij, toont volgens hem aan dat het onzin is dat zijn partij afgeschilderd wordt als racistisch of extreemrechts.

Als antwoord op de vraag waarom het Forum voor Democratie dan erkende racisten als Milo Yiannopoulos opzoekt, ontkent Thierry Baudet in alle toonaarden dat Yiannopoulos een racist is en meent dat zijn openlijke band met de extreemrechtse trol geen enkele reden zou zijn om hem aan de tand te voelen over zijn eigen visies op racisme.

Yiannopoulos, een extreem controversieel kopstuk van het extreemrechtse, seksistische alt-right, noemde onder andere een Buzzfeed-journalist een ‘media-Jood die zo dik is als varkensschijt’, noemde Black Lives Matter een ‘oorlog tegen blanken’ en schreef dat ‘homorechten ons dommer hebben gemaakt’. Zijn meest gevleugelde uitspraak is er een waarin hij zegt dat feminisme een kanker is, maar ook de religie islam vergelijkt hij graag met aids of met een woekerend gezwel dat moet worden uitgeroeid. Ook roept hij regelmatig zijn duizenden volgers op tot haatcampagnes. Zoals bijvoorbeeld tegen de zwarte journalist Shaun King, of tegen zwarte actrice Leslie Jones, welke resulteerde in een zeldzame permanente blokkering van zijn account op Twitter.

Dat Humberto Tan durfde te bevragen waarom Thierry Baudet zich eigenlijk openlijk afficheert met deze vrouwenhatende racist, was volgens Baudet ‘echt flauwekul’ en werd er ‘aan de haren bijgesleept’. Het zou volgens hem alleen maar een afleidingsmanoeuvre zijn om het niet te hoeven hebben over de ‘vernieuwingsagenda die veel te bedreigend is voor de bestaande orde’.

Gelukkig was er verder genoeg aandacht voor ‘de vernieuwingsagenda’ van Baudet.

Geef een reactie

Laatste reacties (85)