92

‘Baudet is een mislukte dandy die z’n parlementaire werk ernstig verwaarloost’


In het Mediaforum op Radio 1 spraken Joop-redacteur Hasna El Maroudi en Volkskrant-journalist Jan Tromp over het nieuws van de week. Twitter heeft ongeveer tachtig mensen laten weten dat de Turkse overheid heeft geëist dat spotprenten van de Turkse president Erdogan worden verwijderd. Onder hen ook cartoonist Ruben Oppenheimer, maker van een van de spotprenten. Het gerechtelijke bevel, dat naar de twittergebruikers werd gemaild, is uitgevaardigd op verzoek van de Turkse president zelf.

Ook werd gesproken over de verkiezing voor Politicus van het Jaar: Khadija Arib, Jeroen Dijsselbloem, Klaas Dijkhoff en Jesse Klaver legden het af tegen de uiteindelijke winnaar Thierry Baudet. Maar wat zegt zo’n verkiezing? Aan de telefoon is Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel, organisator van de verkiezing. Hij probeert uit te leggen dat er wel degelijk een dichtgetimmerd systeem achter de verkiezing zit, ondanks dat op Twitter mensen lieten weten simpelweg een account aan te kunnen maken met verzonnen gegevens, om zo mee te doen aan de verkiezing. Jan Tromp heeft ondertussen een hele duidelijke mening over de Politicus van het Jaar:

Je moet dit soort verkiezingen niet willen. Net zomin als de verkiezing van het beste boek van 2017, wat is dat nou voor zwakzinnige vraag? Of de beste film. Er is geen beste boek, er is geen beste film, net zomin als er een beste politicus is. Je ziet het trouwens aan de uitslag, want laten we wel wezen, Baudet is een mislukte versie van een dandy die z’n parlementaire werk ernstig verwaarloost. Vorige week waren er twee volle dagen over de begroting onderwijs. Alle partijen, ook de PVV, zitten er dan bovenop. Doen volop mee. Schitterend door afwezigheid waren de twee mensen van het Forum voor Democratie. Je kunt in alle objectiviteit niet volhouden dat Baudet de beste politicus is. Je moet die vraag niet willen. Je moet niet de ingewikkelde, gecompliceerde werkelijkheid willen reduceren tot één ding.

Kijk en luister hierboven naar het Mediaforum. Het item over de Politicus van het Jaar begint op 12 minuten in de uitzending.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (92)