Laatste update 22:22
164

Baudet wil de vrouw terug achter het aanrecht, af van abortus en euthanasie

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft voor de zoveelste keer duidelijk gemaakt dat hij geen boodschap heeft aan vrouwenrechten. In een essay over de roman Sérotonine van Michel Houellebecq in de conservatieve publicatie American Affairs schrijft hij wat ze bij de SGP al jaren niet meer hardop durven zeggen, namelijk dat het een slechte zaak is dat vrouwen tegenwoordig streven naar een carrière en financiële onafhankelijkheid, omdat van de moderne vrouw verwacht zou worden dat zij “haar traditionele rol als ondersteuner van de man” afwijst en “streeft naar een ‘gelijkwaardige’ relatie waarin ‘genderrollen’ inwisselbaar zijn”. (‘Gelijkwaardige’ en ‘genderrollen’ werden door Baudet zelf tussen aanhalingstekens geplaatst.)

Volgens Baudet is het extreem moeilijk, zo niet onmogelijk om een familie op te bouwen als vrouwen fulltime werken en is dat de reden dat vrouwen in de westerse wereld steeds minder kinderen krijgen. Werkende vrouwen zouden de oorzaak zijn van “constant con­flict, constante competitie en – uiteindelijk – ruzies, scheiding en sociale isolatie, en een nieuwe generatie van jongens en meisjes die opgroeien in een verminkte setting”. Het ‘onvermijdelijke resultaat’ hiervan zou de demografische ondergang van Europa zijn.

Baudet vraagt zich daarnaast af hoe gezond het is om meerdere seksuele partners te hebben, en spreekt zich uit tegen abortus en euthanasie, dat hij omschrijft als een maatregel die in het leven is geroepen om maar niet voor je ouders te hoeven zorgen:

Vandaag mag zelfs nieuw leven (in de baarmoeder) vernietigd worden om te voorkomen dat individuele vrijheden verstoord worden. In Nederland (waar ik woon) wordt zelfmoord gefaciliteerd om ervoor te zorgen dat hier, ook, geen beperkingen zoals de plicht om voor je ouders te zorgen op het individu geplaatst worden.

Het is nogal een boude bewering om in de huidige participatiemaatschappij, waar mantelzorgers bijkans bezwijken onder de verantwoordelijkheden die van overheidswege op hen worden afgeschoven, op een dergelijke manier over euthanasie te spreken. Helemaal als je, zoals Baudet, zelf in de Tweede Kamer vóór het voorstel van D66 over voltooid leven stemde.

Het is niet de eerste keer dat Baudet etno-fascistische uitspraken doet. eerder zei hij al in een debat over immigratie dat hij “wil dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is”. Op een partijbijeenkomst waarschuwde hij ervoor “de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan”.

Ook seksistische uitspraken zijn hem niet vreemd. Zo schreef hij eerder in een opiniestuk op TPO:

De realiteit is dat vrouwen niet alleen maar met omzichtig “respect” behandeld willen worden door hun sexpartner; dat ze helemaal niet willen dat je hun ‘nee’, hun weerstand respecteert: de realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja: overmand willen worden.

En zei hij in een interview met Quote:

Ik weet wel dat vrouwen het over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo… Ja, maar het is gewoon zo.

Geef een reactie

Laatste reacties (164)