Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Baudet wist van betalingen aan Otten'

  •  
26-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
henkotten
De deze week opgestapte penningmeester van Forum voor Democratie Henk Otten heeft vaker geld naar zichzelf overgemaakt. Thierry Baudet, politiek leider van de partij, wist hier vanaf. Dit zegt Arthur Legger in het radioprogramma De Nieuws BV. De voormalige vriend van Baudet was kandidaat voor de Tweede Kamer en dus zeer betrokken bij de partij. Volgens Legger zou Otten zichzelf meerdere malen hebben ingehuurd als ‘adviseur’. In het jaarverslag zou dit niet zijn terug te vinden. Rob Rooken, mede-bestuurslid, zou op vergelijkbare wijze inkomsten aan de partij hebben onttrokken.
Vorig jaar zou Legger volgens eigen zeggen meer dan eens contact hebben gehad met de kascommissie van Forum voor Democratie. Op dat moment was hij al geroyeerd als lid. Hij sprak bij die gelegenheden over verdachte betalingen die plaatsvonden binnen de partij. De 30.000 die Otten in maart naar zichzelf overmaakte was dus niet de eerste keer; het was de druppel. Zo brokkelt het onderling vertrouwen binnen de top van de partij zienderogen af, terwijl Otten eerder dit jaar nog in Business Class op de vraag van presentator Harry Mens waar Forum voor Democratie voor staat antwoordde: “Vertrouwen”.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.