Laatste update 14:17
32

Bazin opvangcentrum Zweden dwingt vluchtelingen tot seks

Twee Afghaanse, minderjarige, vluchtelingen in Zweden claimen dat een vrouw die een opvangcentrum voor vluchtelingen runt, hen seksueel heeft misbruikt. De vrouw zou de jongens gedwongen hebben tot seks. Als ze niet akkoord gingen, zou ze ervoor zorgen dat de twee zouden worden gedeporteerd. Dat meldt de Zweedse krant Eskilstuna Kuriren.

De jongens hebben de seksuele handelingen moeten filmen en hebben zodoende bewijsmateriaal weten te verzamelen. Beiden hebben geprobeerd aangifte te doen bij de lokale autoriteiten, maar die gaven geen gehoor, schrijft de krant. Uiteindelijk hebben ze op aandringen van familie elders in het land media benaderd met hun verhaal.

“De baas van het opvanghuis dwong ons seks te hebben met haar. Ze wist dat we het moesten doen, en dat niemand ons zou helpen”, zegt één van de jongens. In totaal heeft de vrouw de jongens op vier of vijf verschillende momenten gedwongen tot seksuele handelingen. Ook zou ze hen alcohol hebben aangeboden, omdat ze daar wat ‘relaxter’ van zouden worden. Beide jongens zijn echter minderjarig. Ook zou de vrouw hen kleding hebben beloofd, in ruil voor seks. Weigerden ze, dan zou ze belangrijk papierwerk vernietigen waardoor de twee gedeporteerd zouden worden.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)