Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BBC neemt EU-vlaggen in beslag bij voorronde Eurovisie

  •  
09-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
bigger
Voorstanders van de Europese samenwerking deelden vrijdag blauwe EU-vlaggen uit aan het publiek dat Eurovision You Decide bezocht. Tijdens die uitzending werd het winnende nummer gekozen dat Groot-Brittannië dit jaar vertegenwoordigd op het Eurovisie songfestival. De vlaggen werden echter in beslag genomen door beveiligingspersoneel met een beroep op ‘de veiligheid’. Eenmaal binnen werden er aan het publiek Union Jacks uitgereikt, de vlag van het Verenigd Koninkrijk.
EU-supporters zagen in het verbannen van het symbool van Europese eenheid de zoveelste politieke stellingname van de BBC, inmiddels ook wel Brexit Broadcasting Corporation genoemd. Het in beslag nemen van de Unie-vlaggen lijkt bovendien in strijd te zijn met de Eurovisie-regels die het gebruik van regionale, nationale en internationale vlaggen juist toestaan.
In 2017 waren er EU-vlaggen te zien tijdens de Last Night of the Proms , het jaarlijkse evenement ter viering van de Europese muziekcultuur. Dat leidde toen tot protesten van woedende Brexiteers.
Als nummer werd verkozen Bigger than Us van Michael Rice. Schrale troost voor de EU-fans is dat het kan uitgelegd worden als een ode aan de Unie.
"I won’t give up and I won’t let go ’Cause this kind of love is gonna be our only hope It’s bigger than us It’s bigger than you and me It’s bigger than us It’s bigger than everything we see"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.