54

BBC ontslaat Jeremy Clarkson

Update: BBC maakt ontslag presentator bekend ... Onderzoek zou concluderen dat de Top Gear-presentator niet te handhaven is

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson wordt ontslagen door de BBC. De 54-jarige Clarkson werd twee weken geleden al geschorst. Hij had een producer van Top Gear aangevallen en uitgescholden, naar verluidt omdat hij ontevreden was over de lunch in een hotel.

Dat meldt de The Telegraph vandaag. Omstreden was Jeremy Clarkson al nadat in 2014 de Britse mediatoezichthouder concludeerde dat een opmerking die de BBC-presentator gebezigd had racistisch was. Clarkson had tijdens opnamen in Myanmar een opmerking geplaatst die op meerdere manieren kan worden uitgelegd. De presentator sprak in een opmerking over ‘slope’. Dit woord kan worden geïnterpreteerd als ‘helling’ maar ook als ‘spleetoog’.  De BBC had toen al verklaard dat hij bij een volgende aanstootgevende opmerking bij de omroep zou moeten vertrekken.
Zolang het onderzoek rondom de ruzie tussen Clarkson en de tv-producent in volle gang was, mocht Clarkson niet meer werken en werden de afleveringen van Top Gear geschrapt door de omroep. Het onderzoek is nu volgens the Telegraph afgerond en de de conclusie is negatief voor Clarkson.

Update 15:40
De BBC heeft zojuist inderdaad bekend gemaakt dat Jeremy Clarkson is ontslagen.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)