2

BBC-presentator David Frost overleden

Talkshowpresentator overleden aan hartaanval … Hij is 74 geworden

BBC-coryfee David Frost is overleden. De talkshowpresentator staat vooral bekend vanwege zijn interview met oud-president Richard Nixon. Frost is 74 jaar geworden. Hij overleed op een cruiseschip waar hij een toespraak gaf. Dat meldt de BBC.


Richard Nixon Interviewed by David Frost door pixies-hey
In 1976 hield Frost een roemruchtig interview met oud-president Richard Nixon. Nixon gaf in het interview toe zo stom te zijn geweest om de bandjes over de Watergate-inbraak niet te hebben vernietigd.

NOS schrijft over Frost:

David Frost presenteerde tussen 1993 en 2005 iedere zondag het veelbekeken politieke discussieprogramma ‘Breakfast with Frost’. Hij is de enige Britse journalist die alle Britse premiers sinds 1964 heeft geïnterviewd en alle Amerikaanse presidenten sinds 1968.

De huidige premier Cameron noemt Frost zowel een uitmuntende interviewer als een dierbare vriend.

In 2008 verscheen de film Frost/Nixon. Hierin werd zijn beroemdste interview uit 1977, toen hij een lang gesprek had met de Amerikaanse oud-president Nixon, verfilmd.

Frost is de enige Britse journalist die alle Britse premiers sinds 1964 heeft geïnterviewd en alle Amerikaanse presidenten sinds 1968.

BBC: Sir David Frost, broadcaster and writer, dies at 74

cc-foto: Julian Mason

Geef een reactie

Laatste reacties (2)