Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BBC tikt presentatrice op de vingers omdat ze Trump-opmerking racistisch noemt

  •  
26-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
169 keer bekeken
  •  
naga
Nadat Trump in juli twitterde dat enkele niet-witte Democratische Congresleden ‘ terug naar hun eigen land ’ moesten, zei BBC-presentatrice Naga Munchetty dat zo’n opmerking racistisch is. “Elke keer dat ik zelf als vrouw van kleur te horen heb gekregen dat ik ‘terug moest naar waar ik vandaan kwam’ was die opmerking ingebed in racisme”, aldus Munchetty.
Deze feitelijke constatering schoot sommige kijkers in het verkeerde keelgat. De klachtencommissie van de BBC heeft nu geoordeeld dat Munchetty te ver ging. “Haar reactie ging verder dan de richtlijnen toelaten.”
Verscheidene journalisten van de BBC en van andere media reageren boos op de beslissing. “Dit is een verwarrend besluit als je bedenkt waar de (voornamelijk) oudere witte mannen mee wegkomen op de BBC en op Twitter”, twittert Krishnan Guru-Murthy, anchor bij Channel 4 News bijvoorbeeld. Labour-parlementariër David Lammy vindt het ‘verschrikkelijk’ dat Munchetty op de vingers is getikt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.