7

&… BBC zet streep door knuffel Youtube-hit

Voortaan bedenk je je twee keer voordat je om een schattig beestje lacht … Mysterie Stone Henge opgelost …&Vaticaan nog steeds geveld door 'een bankier van God'

Meer nieuw vandaag


Schattige diertjes op YouTube… Zijn het eigenlijk nog wel dieren? Met hun grote ogen en kleine mensenhandjes hebben de Langzame Lorises een hoge knuffelfactor. ’s Werelds bekendste Langzame Loris is een huisdiertje dat op YouTube zijn handjes omhoog doet als zijn baasje hem kietelt. Het schattige filmpje werd 9 miljoen keer bekeken, maar het getoonde gedrag van het beestje klopt natuurlijk voor geen meter. Een wilde Loris uit de Indonesische jungle zou een mens direct met zijn giftige tanden te lijf gaan.
Oxford professor Dr Anna Nekaris luidde gisteravond in een BBC documentaire de noodklok voor deze beschermde diertjes. Doordat vele mensen ze als huisdiertjes willen hebben is er een heuse jacht op ze ontstaan. Hun giftige tandjes worden er met een nagelschaar uitgeknipt zodat ze hun baasjes geen pijn kunnen doen. Activisten in Groot-Brittannië eisen nu dat het aanstootgevende Loris filmpje van YouTube wordt gehaald om de jacht op de diertjes te stoppen. (The Week)

De Stone Henge zijn misschien wel ontstaan in Zweden. De tekenaar van designboom.com laat zien hoe makkelijk het is om ze te maken. Het is eigenlijk net zo simpel als een IKEA-meubel in elkaar zetten.

Het Vaticaan heeft een nieuwe ‘bankier van God’. In Italië is een nieuwe rel ontstaan over een aartsbisschop die liegt en bedriegt. Carlo Maria Vigano, vicegouverneur van Vaticaanstad, wordt beschuldigd van corruptie en vriendjespolitiek. Het Vaticaan maakt op dit moment 8 miljoen euro verlies.
(De Standaard)

De wis-knop op Twitter en Facebook is waarschijnlijk een plek die alle social media gebruikers feilloos kunnen vinden. Uit onderzoek blijft dat één op de vier mensen wel eens spijt heeft van een bericht dat hij of zij gepost heeft. De berichten worden uiteindelijk verwijderd omdat ze ongepast zijn of iemand kwetsen. (De Morgen)
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (7)