77

Beatrix: Inleveren? No way!

Voorbeeld Spaanse koning spreekt majesteit niet aan

De Spaanse Juan Carlos, die onlangs in een ernstige pr-crisis raakte toen onthuld werd dat hij peperdure trips ondernam naar Afrika om daar olifanten te schieten, levert zeven procent van zijn salaris in. Het percentage is in overeenstemming met andere bezuinigingsoperaties bij de Spaanse overheid.

Koningin Beatrix
Het eerste couplet van het Nederlandse volkslied mag dan eindigen met ‘de koning van Spanje heb ik altijd geëerd’ dat wil nog niet zeggen dat de Nederlandse koningin zijn voorbeeld om te bezuinigen volgt.

RTL Nieuws meldt:

Koningin Beatrix zal geen extra salaris inleveren. Dit zegt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in reactie op het nieuws dat de Spaanse koning Juan Carlos inkomen inlevert vanwege de crisis. De RVD verwijst naar uitspraken die premier Mark Rutte eerder deed, tijdens de behandeling van de begroting van het Koninklijk Huis. Rutte zei toen dat voor de koningin, en voor andere leden van het Koninklijk Huis, de nullijn zal gelden, net zoals voor ambtenaren.

RTL Nieuws merkt op dat de situatie in Nederland niet vergelijkbaar is met de dramatische crisis in Spanje. Beatrix ontvangt jaarlijks 830.000 euro, Juan Carlos krijgt 273.000 euro.

cc-foto: Haags Uitburo

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (77)