Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bedreigde blogger wil beveiligde onderduikadressen

  •  
03-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blogger.jpg
Amerikaans-Bengaalse activist pleit voor betere veiligheid bedreigde journalisten
Rafida Ahmed, een Amerikaans-Bengaalse blogger pleit bij een symposium voor journalisten bij Uneco voor onderduikadressen voor bedreigde journalisten. De man van Ahmed werd eerder dit jaar door moslimextremisten vermoord.
Rafida Ahmed en Avijit Roy werden februari in Bangladesh aangevallen door mannen met machetes. Roy overleed aan zijn verwondingen. De aanvallers die de moord claimden lieten weten dat het vanwege ‘misdaden tegen de islam was’ die de journalist op zijn blog Mukto-mona (‘vrije geest’) gedaan zou hebben.
Volgens Ahmed bestaat er een dodenlijst met de namen van 84 journalisten die door terroristen aan de overheid gegeven is. Daarom pleit zij voor betere bescherming van de bloggers en hun families die in constante angst leven. Het AD meldt haar reactie: 
Ze vallen ons midden op de dag aan, ten overstaan van duizenden mensen, en zelfs in de huizen of kantoren van de schrijvers en uitgevers. Terroristen kunnen hun gang gaan, aangezien ‘de Bengalese overheid stil blijft, wat er ook gebeurt.
In Bangladesh zijn er de afgelopen jaren op meerdere journalisten en bloggers aanslagen gepleegd. Die worden opgeëist door een groep die zichzelf linkt aan de Islamitische Staat (IS).

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.