15

Bedrijf liet personeel elkaar wegstemmen in ontslagronde

Een marketingbedrijf uit Maassluis heeft het personeel gezamenlijk laten beslissen wie van hen er ontslagen moest worden. Dat schrijft het AD. Medewerkers moesten allemaal een naam op een post-it briefje schrijven. Degenen met de meeste stemmen werden de laan uit gestuurd.

Het bedrijf met 45 medewerkers verkeerde in financiële moeilijkheden door tegenvallende resultaten en moest inkrimpen. Er werden twee vergaderingen belegd. In de eerste, waarin ook alle salarissen openbaar waren, werden al namen geturfd. ’s Middags volgde een tweede vergadering waarin hetzelfde werd gedaan en dezelfde namen naar voren kwamen.

Een van de getroffen medewerkers, een organisatiepsycholoog, noemt het logisch dat een bedrijf dat zich vooral op marketing wil richten minder behoefte heeft aan iemand in zijn functie. Desalniettemin kwam het bericht dat hij à la Expeditie Robinson was weggestemd wel hard aan: ‘Je voelt dat wel, ja. Als je collega’s het zeggen is het erger dan als je baas het zegt.’

Kilian Wawoe, ook organisatiepsycholoog, wijst erop dat dit soort initiatieven ‘in een normale organisatie niet werken’. Ook is het juridisch niet houdbaar. Dat het bij het bedrijf in Maassluis wel is gebeurd, is omdat alle medewerkers met de ongebruikelijke procedure hebben ingestemd. Ook waarschuwt hij bedrijven die denken een soortgelijke ontslagronde te kunnen invoeren: ‘Dit [kan] een cultuur creëren waar mensen bang worden. Iedereen vreest dat hij de volgende is. En belangrijk in een prettige werkomgeving is juist dat je jezelf veilig voelt.’

Eerder al ontwikkelde hetzelfde bedrijf een ‘SentimentsApp’ waarmee het personeel elkaar kon beoordelen op basis van gevoel. Een hoge beoordeling leidde tot een hoger salaris. De app werd niet door iedereen gewaardeerd en werd kort na de invoering weer geschrapt.

cc-foto: epicantus

Geef een reactie

Laatste reacties (15)