2

Beijing sluit arbeiders op van 23:00 uur tot zonsopgang

Ter bestrijding van de criminaliteit doet Beijing 's avonds arme arbeiderswijken op slot


China kent een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Arme Chinezen trekken naar de grote steden met hoop op werk. Beijing maakte de afgelopen jaren gretig gebruik van deze hard werkende arbeiders. Voor weinig geld geven ze de stad een ‘statige’ en ‘westerse’ look, maar in de tussentijd verblijven ze in slobberwijken, hebben ze weinig te eten en is hun kwaliteit van leven sinds hun verhuizing, niet verbeterd.

Met de komst van de plattelanders is de criminaliteit in Beijing gestegen, zo concluderen de staatsmannen van de stad. Aan de hand van deze oorzaak-gevolg redenatie is besloten om een arme wijk waar veel arbeiders wonen, ’s nacht op slot te doen. De toegangswegen tot de wijk zijn van 23:00 uur tot zonsopgang met hekken afgesloten. Niet iedereen is daar even blij. “Soms ben ik te laat en dan kan ik niet meer naar huis”, zegt een inwoner van de wijk tegen Al Jazeera.

Het sluiten van de arme wijk blijkt succesvol, zeggen de autoriteiten. De criminaliteit blijkt 80 procent gedaald te zijn, sinds de hekken zijn geplaatst. Al Jazeera meldt dat de staatsmannen in Peking nu nog meer wijken willen afsluiten om de criminaliteit in de stad tegen te gaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)