Laatste update 07 juli 2016, 11:46
111

Bekende historicus weigert 330.000 euro prijsgeld vanwege bezetting Israël

De bekende Britse feministe en historicus Catherine Hall weigert het prijsgeld van de prestigieuze Dan David Foundation in ontvangst te nemen. De prijs van bijna 330.000 euro wordt door de stichting aan exceptionele onderzoekers uitgereikt, maar Hall weigert vanwege de Israëlische bezetting het geld aan te nemen. Dat meldt het Israëlische 972mag.

Hall kreeg de prijs vanwege haar baanbrekend onderzoek op het gebied van gender, ras en slavernijgeschiedenis. De organisatie van de BDS-beweging verzocht haar – en anderen – om de prijzen niet in ontvangt te nemen vanwege de rol die de Tel Aviv universiteit speelt bij de Palestijnse bezetting.

Het British Committee for Universities of Palestine (BRICUP) kondigde aan dat de historicus de prijs niet in ontvangst zal nemen na ‘vele gesprekken met hen die zeer betrokken zijn bij het Israël-Palestina conflict’.

Het verzoek van de organisatie is gebaseerd op de samenwerking van universiteiten met het Israëlisch leger en hulp die geleverd wordt bij het ontwikkelen van strategieën.

De Dan David Prize is een initiatief van de Dan David Foundation en de Tel Aviv universiteit. Het is één van de meest prestigieuze Israëlische prijzen en wordt daarom ook door de president gepresenteerd.

cc foto: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (111)