Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bekende Rotterdammers en organisaties ondertekenen brief aan gemeenteraad

  •  
29-06-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-06-29 om 21.35.23
Rotterdammers hebben het op zich genomen om een brief te schrijven aan hun gemeenteraad. In een open brief ‘namens de samenleving’ roepen ze op tot sociale verbondenheid en tot het aanpakken van armoede en kansenongelijkheid in de stad. De brief circuleerde op twitter en wordt nu door zevenentwintig verschillende stichtingen, maatschappelijke organisaties en bekende Rotterdammers ondertekend.
Met deze brief willen ze de krachten bundelen, om op te roepen tot een sociale coalitie en een daadkrachtig bestuur in de Rotterdamse gemeenteraad. De PvdA van Rotterdam heeft ook inmiddels aangegeven achter de brief te staan.
Lees de brief hieronder:
Brief namens de samenleving voor sociale verbondenheid
De stad heeft een daadkrachtig bestuur nodig met oog voor alle Rotterdammers en de vele noden waarmee Rotterdammers geconfronteerd worden.
Dit is hét moment
Wij, ondertekenaars van deze open brief aan de Rotterdamse politiek, zijn van mening dat dit het moment is voor het stadsbestuur om die noden krachtig, doortastend en met volle overtuiging op te pakken en de armoede en kansenongelijkheid te keren.
Dringend appel
De Rotterdamse samenleving raakt ook meer verdeeld. Polarisatie drijft Rotterdammers uiteen. Het is daarom dat wij een dringend appel doen op de Rotterdamse raad om te kiezen voor een politiek van verbinding.
Een coalitie die schouder aan schouder staat
Wij willen zelf ook een coalitie aangaan. Een coalitie met al die partijen in de raad van Rotterdam die bruggen willen bouwen en die schouder aan schouder met alle Rotterdammers de sociale verbondenheid willen vergroten.
Ondertekend door
RADAR Art.1 IDEM Rotterdam Pauluskerk Radio Brasa Marco Florijn – NVVK branchevereniging voor schuldhulpverlening Simon Cohen Hellen Hijnals – radio Stanvaste Hubert Trinidad Jos van der Vegt Annie Verdoold Amina Hussen – krachtvrouwen oude westen Carrie Jacob van der Blom – Essalam Moskee Skin Rotterdam Stichting Samen 010 Rotterdamse Sociale Alliantie Stichting MARA Rotterdam Stichting Ontmoeting Straatadvocaten Rotterdam Afdeling Basisberaad Zorgbelang Zuid-Holland Leger des Heils Maatschappelijk Centrum Rotterdam Stichting Corridor Stichting Maastricht Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk Centrum de Middenweg SPIOR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.