234

Belaagd echtpaar gaat af bij Pauw en Witteman

Bekijk de 'hoogtepunten': Rechtsfilosoof Kinneging wil tv weren van Binnenhof. Zijn vrouw, columniste Naema Tahir, wil fatsoenscontrole

In haar laatste column voor het programma Buitenhof pleitte Naema Tahir ervoor om onfatsoenlijke journalisten te weren van het Binnenhof in Den Haag. Ze noemde daarbij Rutger Castricum van PowNews in het bijzonder. Castricum ging, gewapend met zijn camera, verhaal halen en botste daarbij met Kinneging.


In Pauw en Witteman vanavond zet Tahir haar weerzin jegens Rutger-praktijken nog eens kracht bij door te pleiten voor een controleorgaan voor de parlementaire journalistiek. Het behoort niet tot de taken van politici om met brutale journalisten om te leren gaan, vindt de columniste, daarom moeten ze daartegen worden beschermd. Wie dan de controle hierop zou moeten uitvoeren? Daar moet over worden nagedacht, zegt Tahir. Maar misschien moeten dat wel personen uit de politiek zijn.

Kinneging wil de geschiedenis van de media terugdraaien en televisiejournalisten helemaal weren van het Binnenhof. Televisie zou te veel de nadruk op het uiterlijk in plaats van de inhoud leggen. De rechtsfilosoof werd door Trouw ooit omschreven als een belangrijk denker binnen de VVD, maar heeft die partij dertien jaar geleden verlaten. 

Hierboven een ruwe montage van ‘hoogtepunten’ uit het 25 minuten durende gesprek, bekijk de integrale versie hier

Geef een reactie

Laatste reacties (234)