Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belangrijke toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea

  •  
06-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
Noord-Korea en Zuid-Korea hebben een belangrijke stap gezet in het normaliseren van de betrekkingen tussen beide landen. De afgelopen sprak een hoge Zuid-Koreaanse delegatie in Pyongyang uitvoerig met Kim Jong-un. Bij thuiskomst maakte het hoofd van de Zuid-Koreaanse delegatie, de nationale veiligheidsadviseur Chung Eui-yong, bekend dat Noord-Korea zich bereid heeft getoond af te zien van voortzetting van het nucleaire programma, zolang er geen sprake is militaire dreiging tegen het land is en de veiligheid van het regime wordt gegarandeerd. Daarnaast zou het land hebben beloofd om geen conventionele wapens of kernwapens tegen Zuid-Korea in te zetten. Volgens Chung Eui-yong zou Noord-Korea zelfs bereid zijn tot gesprekken met de VS, ondanks de vele dreigementen en beledigingen die de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse dictator de afgelopen tijd naar elkaars hoofd slingerden op Twitter.
Eind april wordt voor een het eerst in tien jaar een ontmoeting georganiseerd, waarbij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un direct zal spreken met president Moon Jae-in van Zuid-Korea.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.