Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belastingdienst houdt stukken achter in rechtszaken toeslagen

  •  
15-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lady-justice-677945_640
Tegen de belofte van minister van Financiën Menno Snel in, houdt de Belastingdienst nog altijd stukken achter in rechtszaken van ouders die ten onrechte geen kinderopvangtoeslag meer ontvangen. Hierdoor gaat de dienst ook nog eens lijnrecht in tegen een recente uitspraak van de Hoge Raad. Dit meldt Trouw. Een en ander bleek tijdens een rechtszaak die deze week diende bij de rechtbank in Amsterdam. Vier jaar lang zat een gedupeerde ouder vast in een bezwaarprocedure. Nu pas werd zij in het gelijk gesteld.
In maart van dit jaar gebeurde hetzelfde bij een zaak die dateert uit 2014, toen de Belastingdienst besloot de kinderopvangtoeslag stop te zetten van honderden ouders. Trouw schreef eerder al dat uit interne stukken bleek dat de Belastingdienst lange tijd bewust aanstuurde op het afwijzen van bezwaren, en dat die stukken zijn achtergehouden voor de Tweede Kamer.
Cc-foto: Ajel
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.