Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belastingdienst laat 3,5 miljard lopen

  •  
28-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-weekers_300.jpg
Update: Staatssecretaris Weekers ontkent probleem: nieuws is 'achterhaald' ... Personeel van de Belastingdienst slaakt noodkreet
De Belastingdienst laat voor 3,5 miljard euro aan fraudegevallen liggen. Honderdduizenden fraudeurs en foute bedrijven worden wel herkend, maar mogen van de leiding niet worden aangepakt. Personeelstekort en tijdgebrek nekken de controle.
De medewerkers wijzen op stapels fraudegevallen die nu door tijdgebrek ‘in de kelder’ belanden. Zo geven tienduizenden belastingplichtigen op geen cent inkomsten te hebben. Hoogst verdacht, vinden belastingcontroleurs. Maar de leiding wil deze mensen die van de wind zeggen te leven, zogenaamde ‘windhappers’, niet aanpakken.
Update 13.30
Staatssecretaris Weekers ontkent dat de Belastingdienst miljarden laat liggen. Volgens hem werkt de Belastingdienst hard om ervoor te zorgen dat de verschuldigde bedragen ook worden geïnd. Eén van zijn prioriteiten zou zijn de aanpak van fraude. Ook wijst hij erop dat de vakbond al eerder aan de bel heeft getrokken en dat hij toen extra geld heeft vrijgemaakt voor toezicht en meer boekenonderzoek. Hij noemt de nieuwe kritiek van de vakbond dan ook ‘achterhaald’.
Weekers erkent wel dat niet alle maatregelen die hij eerder heeft genomen van de ene op de andere dag zijn gerealiseerd.
En hij snapt dat niet iedereen ziet dat de ingezette acties geld opleveren. “Als medewerkers suggesties hebben, hoor ik die graag, en liefst niet via de krant”, aldus de staatssecretaris.”

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.