Laatste update 22 mei 2016, 11:16
78

Belg nagelt op blog online-racisten aan schandpaal

De haat die etnische minderheden en moslims online ontvangen lijkt zich online te blijven vermenigvuldigen. De oprichter van het blog ‘Welkom in Vlaanderen‘ was het zat en besloot de mensen die –  met naam en toenaam – de meest xenofobische en racistische bagger spuien aan de schandpaal te nagelen. Dat meldt De Wereld Morgen. 

De anonieme initiatiefnemer van het blog zegt extreme berichten die hij tegenkomt te plaatsen, met naam en foto, van jongeren tot aan ouderen en werklozen tot aan politieke medewerkers. Met uitspraken die vaak gaan over  de ‘uitroeiing van moslims’ of andere minderheden.

Geniet van de mooiste mijmeringen die de Vlamingen publiek delen rond het thema van de grootste vluchtelingencrisis sinds WOII. Of eigenlijk, mijmeringen over bruine mensen tout court. Ik wil mensen laten nadenken over waarom ze daar terecht zijn gekomen. Alle posts en profielen zijn openbaar te lezen. Wanneer je wenst moslims uit te roeien, is er een groot probleem. 

Het Vlaamse Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia, dat data verzamelt,  meldt dat online haat jegens minderheden toeneemt en dat in 2015 alleen er al een stijging van dertig procent te zien was. Volgens de directeur Els Keytsman helpt het om haatdragende Facebookpagina’s aan te geven of – als je in discussie gaat – mensen met de echte feiten te confronteren, omdat er vaak vanuit de onderbuik gereageerd wordt.

cc foto: Prachatai

Geef een reactie

Laatste reacties (78)