Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

België: code rood voor Noord- en Zuid-Holland

  •  
16-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amsterdam

© cc-foto: 0805edwin

België verbiedt alle niet-essentiële reizen naar Noord- en Zuid-Holland. Vanaf vrijdagmiddag 16 uur kleuren die Nederlandse provincies rood, en moeten Belgen die toch naar Amsterdam, Rotterdam of Den Haag gaan bij terugkeer verplicht een test ondergaan en in quarantaine, meldt de VRT.
Reden voor de maatregel is de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen. In Nederland werden de afgelopen week 8.623 coronabesmettingen vastgesteld. Ter vergelijking: in Duitsland, waar bijna vijf keer zoveel mensen wonen als in Nederland, staat de teller voor de laatste zeven dagen slechts een fractie hoger: op 9.128 besmettingen. Ook in vergelijking met bijvoorbeeld Italië doet Nederland het op dit moment beroerd.
Het kabinet zal vrijdag extra maatregelen aankondigen voor de regio’s waar nu de meeste besmettingen zijn, meldt RTL Nieuws. Het gaat daarbij in ieder geval om Amsterdam-Amstelland, Rotterdam Rijnmond en Haaglanden. Ook Kennemerland en Hollands-Midden komen waarschijnlijk in aanmerking voor extra maatregelen.
Volgens minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zal het gaan om ‘gerichte maatregelen’. “We zien dat de besmettingen met name onder jongeren zitten, onder studenten. Ook de horeca komt iets meer op.”
cc-foto: 0805edwin
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.