25

België pakt Syrië-ganger bij terugkeer op

Sharia4Belgium-activist verkeerde 5 maanden in oorlogsgebied ... Autoriteiten jagen op daders onthoofding

De Belgische autoriteiten hebben in alle stilte een 23-jarige man opgepakt die vijf maanden in Syrië gevochten zou hebben. De verdachte is de rechterhand van een kopstuk van de vaak de publiciteit zoekende fundamentalistenclub Sharia4Belgium.

De Morgen meldt:

De rechterhand van Sharia4Belgium-leider Houssien Eloussaki was uit Syrië teruggekeerd om zijn drie maanden oude baby te zien. Taketloune was helemaal niet van plan om na vijf maanden vechten weer te keren naar zijn thuisbasis Willebroek. Zijn vrouw Wissam zou immers net met hun baby van drie maanden uitwijken naar Syrië. Op de luchthaven van Zaventem konden vrouw en kind echter worden onderschept.

Vanwege die onderschepping keerde de twintiger terug. Hij ontkent nu aan het Syrische front gevochten te hebben.

In België is een onderzoek gestart naar de beruchte onthoofdingsvideo waarop te zien is hoe jihadstrijders in Syrië een oudere man ombrengen omdat hij van een andere geloofsrichting binnen de islam zou zijn. Op de video is te horen dat de daders Nederlands en Frans spreken. De Belgische inlichtingendiensten onderschepten eerder een telefoongesprek van een strijder die trots naar huis belde om te zeggen dat hij een gijzelaar onthoofd had omdat er geen losgeld werd betaald. Volgens de advocate van een van die jongens is haar cliënt er echter niet bij betrokken.

Sharia4Belgium zou verantwoordelijk zijn voor het ronselen van tientallen Syrië-gangers waaronder bijvoorbeeld de 19-jarige Brian de Mulder. Time magazine wijdde onlangs een verhaal aan de jongen van wie sinds april niets meer is vernomen. Zijn familie is inmiddels in zee gegaan met de extreemrechtse partij Vlaams Belang. 

Foto: Propagandamateriaal van Nederlandse jihadisten

Lees ook de opinie van Bart Schut: Nederjihadisten zijn onze oorlogsmisdadigers  

cc-foto politiewagen: harry_nl

Geef een reactie

Laatste reacties (25)