12

Belgisch Kamerlid lanceert sexy campagneposter na Facebook-actie

'Soms heb je geen zin om politica te zijn, maar gewoon een vrouw'

Maya Detiège, Kamerlid voor de sp.a (de Vlaamse evenknie van de Nederlandse PvdA) laat een campagneposter maken waarin ze te zien is in een sensuele pose. De Antwerpse had op Facebook een foto geplaatst waarop ze met fel rood gestifte lippen poseert in een dunne tanktop waarbij haar tepels duidelijk te zien zijn.

‘Soms heb je geen zin om politica te zijn, maar gewoon een vrouw’, plaatste ze er als commentaar bij. Die verzuchting was niet aan dovemansoren gericht. Het regende – positieve – reacties op de foto van de 46-jarige politica.

De stunt leidde ook tot nogal ongewone conversaties. TV-journalist en ex-hoofdredacteur van roddelblad Thomas Siffer liet in een reactie weten ‘Geef me een momentje. Ik ben even sprakeloos.’ Detiège antwoordde meteen: ‘Allee Thomas Siffer na al die jaren mij te kennen, ben je ineens van uw melk. Wat een compliment! Dikke zoen’

Een andere gebruiker daagde haar uit de foto als campagneposter te gebruiken. De politica voelde daar wel voor: ‘Wanneer ik 600 likes heb laat ik wat affiches van deze foto drukken’. Het aantal likes stond dinsdagochtend op 1053. De poster is inmiddels bij de drukker, in een beperkte oplage want de campagnekas is leeg.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)