Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgisch leger op straat leidt tot daling criminaliteit

  •  
02-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
mil_300.jpg
Prostitutie, straatroof en racisme verdwijnen als sneeuw voor de zon
In de meeste dictaturen is weinig criminaliteit vanwege de alom aanwezigheid van politie en ordediensten. In België merken ze ook een terugval in criminaliteit nu de rechtse partijen het leger hebben ingezet om straten te bewaken. Maar klopt het ook?
In Antwerpen en Brussel bewaken sinds de aanslagen in Parijs paracommando’s gebouwen die doelwit zouden kunnen zijn van terroristen. Volgens Het Laatste Nieuws is de criminaliteit met een derde teruggedrongen sinds de militairen zijn ingezet. Het aantal gevallen van handtasroof, prostitutie en zelfs racisme zijn gereduceerd tot nul (van respectievelijk 2, 1 en 2 voorvallen in de periode er voor). Ook andere vormen nemen af. Experts houden nog een slag om de arm omdat het kan zijn dat de criminaliteit zich alleen maar verplaatst heeft.
Overigens werden de militairen ingezet om de gebouwen te bewaken, juist om de politie minder te belasten en meer tijd te kunnen besteden aan de bestrijding van criminaliteit.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.