42

Belgische Afghaan Parwais uitgezet ondanks protest

Update: Parwais is nu onderweg naar Bahrein ... Facebookactie werd gesteund door 8.500 mensen 

De actie om Parwais’ uitzetting te voorkomen heeft geen succes gehad. Hij is nu onderweg naar Bahrein waar hij vanavond zal aankomen. De oprichter van de Facebookpagina People4Parwais schrijft in aan bericht dat de Facebookactie Parwais helaas niet in Belgie heeft kunnen houden. De pagina werd binnen 48 uur door 8.500 mensen geliked. Ook op Schiphol werd vanmiddag actie gevoerd voor de Afghaan.

U kan het leven van een twintigjarige jongen redden, schreef de Vlaamse site De Wereld Morgen zaterdag. Er is een wanhoopsactie gestart op Facebook om te voorkomen dat de 20-jarige Parwais Sangari maandag zinloos naar de hel van Afghanistan wordt gedeporteerd.

Maandag wordt de twintigjarige Parwais Sangari op een vlucht gezet richting de hel van Afghanistan. Parwais vluchtte naar ons land nadat zijn vader vermoord werd en zijn ouderlijk huis werd platgebrand. Zelf raakte hij zwaar gewond en ontsnapte hij nipt aan een ontvoering. Maar het bewijs dat hij gevaar loopt kwam te laat toe in België en dus krijgt hij hier geen asiel. 

Parwais Sangari spreekt Nederlands, heeft een adoptiefamilie die hem in de armen sloot en heeft een opleiding in een knelpuntberoep – lasser -, een job die hij ook uitoefent. 

Maar veel belangrijker : Parwais loopt gevaar in Afghanistan. Zijn vader werd vermoord en zijn huis werd afgebrand. Alleen vond onze overheid zijn verhaal ongeloofwaardig en het bewijs – geleverd door een vriend van zijn vader die volksvertegenwoordiger is – kwam te laat.

De gevluchte tiener arriveerde vier jaar geleden in België. De Facebook-pagina om hem te steunen, vind je hier. Like!

Update zondag 12:15 

Het protest zwelt aan. De pagina die vrijdag is opgezet is de afgelopen 18 uur van 138 naar meer dan 4000 likes gegaan. 

De Wereld Morgen: U kan het leven van een twintigjarige jongen redden

Geef een reactie

Laatste reacties (42)