Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgische agenten vierden feest met stoffelijke resten terreurverdachten

  •  
03-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
vervier_300.jpg
Foto's met ontoelaatbare taferelen gaan al weken rond in het korps
In België is een schandaal aan het licht gekomen rond de anti-terreuractie in Verviers waarbij twee verdachten om het leven kwamen. Rond de in een mortuarium opgebaarde stoffelijke resten van de jihadisten is een feestje gehouden, compleet met het drinken van champagne en het nemen van selfies.
De Belgische krant  La Dernière Heure heeft de hand weten te leggen op foto’s die al weken rond zouden gaan in het korps zonder dat er iemand alarm over slaat. Op de beelden is te zien dat er champagne wordt gedronken. Wie de feestvierders, die hun gezicht bedekken met medische mondkapjes, precies zijn is nog niet bekend maar het staat vast dat het niet om medici gaat. De procureur-generaal van Luik spreekt van “onacceptabel gedrag, totaal ontoelaatbaar”. De foto’s gaan volgens de krant al weken rond op het intranet van de eenheid Radicale Islam van DR3, de anti-terreursectie van de gerechtelijke politie in Brussel.
RTEmagicC_vervier_421.jpg
Justitie heeft een persconferentie aangekondigd over de heikele kwestie. Er loopt ook nog een onderzoek naar de precieze omstandigheden waaronder de twee radicale moslims op 15 januari, kort na de aanslagen in Parijs, werden gedood. Volgens de politie planden de twee terreuraanslagen. 
foto: AFP / John Thys. Anti-terreuragenten en forensische politie aan het werk na de actie in Verviers op 15 januari

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.