2

Belgische Anonymous blijkt nep

Juristen komen uit de kast: "Wij deden ons voor als Anonymous om duidelijk te maken dat de Belgische overheid websites censureert" 

In België kondigde Anonymous onlangs een actie aan op 15 juni. Op de website censorthis.be stond de aankondiging dat de groepering het Belgische web zou bevrijden. De makers achter de website maken zich nu bekend: het zijn leden van een juristenkantoor.


In een persbericht laten ze weten geen hackers te zijn. “Wij zijn slechts op zoek naar bewustwording in het maatschappelijk thema van internetcensuur”, aldus het persbericht. “We doen dit niet om faam en roem te verwerven of om een product of een dienst te verkopen.”

Waarom dan wel? De Belgische overheid blokkeert meer dan 80 websites. Volgens het juristenkantoor gaat dit in tegen het principe van openbaarheid van bestuur en is het niet in overeenstemming met het Wetboek van Strafvordering. De vraag die opkomt is hoelang het nog zal duren eer een niet-conformistische politieke of religieuze website op de lijst van verbannen websites verschijnt. Het is compleet onduidelijk wie de regels maakt. “Hoe verschilt onze democratie dan nog van censuurstaten?” vragen de juristen van Mylex zich af.
De Standaard: Achter ‘Anonymous Belgium’ zit juristenkantoor

Geef een reactie

Laatste reacties (2)