62

Belgische bank sluisde 1.000.000.000.000 euro naar belastingparadijzen

KBC zegt niets onoorbaars gedaan te hebben ... 1000 miljard komt van grote bedrijven

KBC, een bank die gered moest worden met gemeenschapsgeld, heeft meer dan 1000 miljard van cliënten doorgesluisd naar belastingparadijzen. “Het zijn soms duizelingwekkende bedragen,” stelt de staatssecretaris voor fraudebestrijding.


De Bijzondere Belastinginspectie van de Belgische overheid is een onderzoek gestart naar een belangrijke geldstroom van de KBC naar belastingparadijzen. Het zou gaan om een “bedrag van 12 nullen”, oftewel meer dan 1.000 miljard aan transacties die KBC via belastingparadijzen heeft uitgevoerd.

De VRT schrijft:

Een tiental maanden geleden raakte bekend dat er wereldwijd enorme bedragen circuleren. Ook in België zijn toen al onderzoeken gestart. De cel Belastingparadijzen van de BBI neemt nu KBC in het vizier omdat er sprake is van meer dan 1.000 miljard euro dat via belastingparadijzen is gepasseerd, veruit het hoogste bedrag van alle Belgische bedrijven die werken met fiscale paradijzen. (…) In april vorig jaar is al bekendgemaakt dat KBC voorkomt op de lijst van Belgische bedrijven die zaken doen op de Kaaimaneilanden en de Britse Maagdeneilanden. Volgens KBC zijn er louter vennootschapsrechtelijke en financieelrechtelijke redenen om dat te doen, geen fiscale redenen.

De bank zegt niet op de hoogte te zijn van het genoemde astronomische bedrag.

Geef een reactie

Laatste reacties (62)