12

Belgische basisschool annuleert trip uit angst voor terreuraanslag

Ouders waren vooraf niet van het besluit op de hoogte gebracht ... Ouderraad vindt het overtrokken

Na de ophef rond de middelbare school uit Etten-Leur die een reisje naar Parijs annuleerde, is er nu een school in het Belgische Hasselt die een reis naar Brussel afzegt wegens angst voor een terroristische aanslag op haar leerlingen. Dat schrijft de Belgische krant DeMorgen.

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op

De basisschool zou met haar leerlingen voor drie dagen naar Brussel afreizen per metro en het Europees parlement bezoeken maar ziet daarvan af.

Directeur Filip Kuijpers.

Veiligheid voor de kinderen en het personeel is prioritair. Elke dag lezen we over terreurdreiging op die plaatsen. En nu heeft België ook F-16’s gestuurd naar Irak. Ik weet het wel: de kans dat er iets gebeurt, is heel klein. Maar wij zijn verantwoordelijk voor kinderen die niet de onze zijn, 24 uur op 24. Als we hun veiligheid in Brussel niet kunnen garanderen, gaan we niet.

De voorzitter van de ouderraad vond het zelf wat ‘vergezocht’ en was verrast door het besluit van de leraren.

Professor Internationale betrekkingen en terrorisme-expert Tom Sauer ziet geen enkele reden om Brussel te mijden.

De angst om een bezoek te brengen aan Brussel is een indicatie van een onveiligheidsgevoel, onder meer door de verhalen over de Syriëstrijders. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat het slechts gaat om een 300-tal mensen, van wie de weinigen die terugkomen gedesillusioneerd zijn en zich opnieuw willen integreren in onze maatschappij, enkele uitzonderingen niet te na gesproken.

DeMorgen.be Schoolreis naar Brussel geschrapt wegens “te gevaarlijk”

Cc-foto: Flickr saigneurdeguerre

Geef een reactie

Laatste reacties (12)