7

Belgische koning Albert wil broekriem aanhalen

Koningshuis onder vuur door stijging toelages in krappe tijden

De Belgische koning Albert wil de komende 2 jaar 500.000 tot 600.000 euro besparen. Het koningshuis kwam vorige week onder vuur te liggen omdat de toelages van de leden in tijden van bezuinigingen toch met 3 procent omhooggingen, zoals bepaald in de grondwet. Dat meldt de Belgische krant De Morgen.

Het is nog niet duidelijk hoe de koning precies de broekriem zal aanhalen: door een deel van zijn toelage terug te storten, of door een deel van zijn uitgaven zelf te betalen. “Heel binnenkort wordt bekendgemaakt op welke manier dat zal gebeuren, vermoedelijk zoals in 2010”, zegt zijn woordvoerder, Pierre-Emmanuel De Bauw.
In 2010 betaalde de koning al op eigen initiatief 600.000 euro aan uitgaven voor renovaties en andere kosten uit eigen zak, aldus De Morgen.

Ook het kabinet blijft in deze niet buiten schot. Een salarisverhoging voor ministers van gemiddeld acht procent is slecht gevallen, vooral omdat zij in het regeerakkoord een loonsverlaging beloofden van vijf procent, zo meldt De Morgen.

Foto-cc: VOKA Kamer van Koophandel Limburg

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (7)