Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgische leerlingen dreigen met aanslag op klas vluchtelingen

  •  
10-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5656312591_c654fda98d_z
Leerlingen van het KTA in Brugge hebben in een besloten chatgroep op Facebook gedreigd een aanslag te plegen op een klas met kinderen van vluchtelingen die net zijn aangekomen. In de groep werden berichten gedeeld met extreemrechtse inhoud, in combinatie met foto’s van wapens. De zaak is in onderzoek.
Tijdens een huiszoeking bij een van de leerlingen, die allemaal 17 en 18 jaar oud zijn, werden wapens en legerkleding aangetroffen. Naar later bleek had de vader van de jongen een wapenvergunning. De wapenwet is hierdoor niet overtreden. ‘Er zijn geen arrestaties verricht en niemand is voor de jeugdrechter geleid,’ liet een woordvoerder van het Brugs parket weten.
De komende dagen zullen meerdere leerlingen worden verhoord, maar de eerste conclusies van de politie zijn dat het hier vooral om stoerdoenerij gaat van tieners met een kwalijke politieke overtuiging. Voor de school is hiermee de kous nog niet af. ‘Voorlopig is nog niemand van school gestuurd. We kijken nog welke maatregelen volgen als alle elementen van het ­onderzoek gekend zijn’, zegt Greet Verleye namens de school.
Cc-foto: Jacobfg

Meer over:

aanslag, belgië, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.